паста с песто

Пене с песто, тиквичка и кедрови ядки

Това е сред любимите рецепти за паста на Кари. “Откраднахме” си идеята от един ресторант в Монако, където обядвахме преди време.

Необходими продукти за 4 порции

1 пакет пене ригате (500 гр)

1/2 глава лук

2-3 скиридки чесън

1 средно голяма тиквичка

Шепа кедрови ядки

Шепа маслини каламата

100 гр песто (как да приготвитедомашно песто вижте тук)

50 гр масло

Зехтин

Сол

Черен пипер

По желание: Пармезан

Приготвяне

В дълбока тенджера се поставя да заври вода, прибавя се и щипка сол. Щаом водата заври, в нея се изсипва пастата и ври до готовност.

Лукът и чесънът се почистват и нарязват на ситно. Тиквичката се нарязва на кубчета.

Маслините се обезкостяват и се нарязват на половинки.

В дълбок тиган на котлона се загряват зехтинът и маслото. Добавя се сол и се изсипват лукът и чесънът да се задушат. Към тях се прибавя тиквичката и се задушава до омекване.

Пробавят се маслините, кедровите ядки и пестото, разбърква се добре и се сваля от котлона.

През това време пастата трябва да е сварена. Спазвайте инструкциите на опаковката според избрания вид паста, за да не се окаже преварена. Обикновено се приготвя леко жилава, ал-денте. Изцежда се добре от водата и се прибавя към готовия сос в тигана. Разбърква се добре.

При сервиране се поръсва с черен пипер и настърган пармезан.


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*