Пилешко с моцарела

Пилешки гърди с моцарела

Съставки за 3 порции

  • 3 бр. пилешки гърди

  • 2 топки моцарела от 125 гр

  • 1 скилидка чесън

  • 1 ч.л. червен пипер

  • 2-3 с.л. зехтин

  • 20 гр масло

  • Сол

  • Черен пипер

  • За гарниране: розови или чери домати; пресен босилек; песто; балсамов оцет

Детайли

порции

3 порции

Време за приготвяне

40 минути

Трудност

Лесно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Чесънът се почиства, смачква и накълцва на ситно. Към него се прибавят червеният пипер, сол на вкус и малко смлян черен пипер.

Пилешките гърди се измиват, подсушават и се овалват в сместа от подправки.

Фурната се загрява на 200 градуса.

Пилешки гърди

В средно дълбок тиган се загряват зехтинът и маслото. Когато мазнината се сгорещи, добавят се пилешките гърди и се готвят до златисто от всяка страна. Отнема около 3-5 минути на страна, в зависимост от дебелината на парчето месо.

Пилешките гърди се прехвърлят в подмазана тавичка и се поставят в загрятата фурна за около 20 минути.

През това време моцарелата се реже на филийки. Пилешкото се изважда, моцарелата се реди отгоре и отново се запича за още 3 минути, колкото да се разтопи.

Готовото месо се сервира топло, гарнирано с чери или розови домати, пресен босилек, песто. Може да се напръска и с няколко капки балсамов оцет.

Ако искате да виждате и следващите ни рецепти и публикации, последвайте ни във Facebook и в Instagram.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*