Пикантни скариди

Тази рецепта е специалитет на съпруга ми. Поставям я в категория Предястие, макар че ние си хапваме тези скариди и като основно.

СЪСТАВКИ

  • 10-12 кралски скариди, с обвивките

  • Сол

  • 1/2 ч.л. червен пипер

  • 1 малка червена люта чушка със семките (повече или по-малко, в зависимост от предпочитанието ви за люто) 

  • 25 гр масло

  • 2 с.л. зехтин

  • Сокът от 1 лимон 

  • Магданоз за гарниране, препечени филийки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

  • Маслото и зехтина се сгорещяват в голям тиган. Прибавя се лютата чушка и червения пипер и се бърка 1-2 мин.
  • Котлонът се усилва и се добавят измитите скариди. Запържват се за няколко минути, като непрекъснато се обръщат, докато станат розови.
  • Тиганът се дърпа от котлона, скаридите се подправят със сол, добавя се лимоновият сок и магданозът и се разбърква. 
  • Сервират се топли с част от соса от готвенето, гарнирани с препечен хляб. Консумират се с ръце, като в отделна купичка с вода се поставят няколко резена лимон за изплакване на пръстите.
  • Така приготвените скариди могат да се добавят и към паста.
Пикантни скариди

Вижте и останалите ни рецепти със скариди.

Последвайте ни във Facebook и в Instagram, за да виждате и следващите ни рецепти и публикации.

Абонирайте се за нашия бюлетин:

С попълването на тази форма потвърждавам желанието си да получавам рецепти, публикации, авторско и промоционално съдържание от The Little Chef.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*