fbpx

Social Icons

  • facebook
  • instagram
  • mail
  • Индекс рецепти
The Little Chef

  • Начало
  • Рецепти
    • Закуски
    • Салати и предястия
    • Супи
    • Основни
    • Десерти
    • Други
    • На гости
    • Индекс рецепти
  • Публикации
    • Публикации
    • Advertorials
    • В кухнята на блогъра
  • Контакти
  • Начало
  • Рецепти
    • Закуски
    • Салати и предястия
    • Супи
    • Основни
    • Десерти
    • Други
    • На гости
    • Индекс рецепти
  • Публикации
    • Публикации
    • Advertorials
    • В кухнята на блогъра
  • Контакти
  • Начало
  • Рецепти
    • Закуски
    • Салати и предястия
    • Супи
    • Основни
    • Десерти
    • Други
    • На гости
    • Индекс рецепти
  • Публикации
    • Публикации
    • Advertorials
    • В кухнята на блогъра
  • Контакти

Homepage

Welcome to the store

Write a short welcome message here

Go shopping

New Products

  • бинго
    Игра: Парично бинго
    0,00 лв.
    Добави в количка
  • темплейт семеен бюджет
    Темплейт за семеен месечен бюджет
    0,00 лв.
    Добави в количка
  • Игри на пари - колко струва
    Финансова игра: Колко струва думата?
    0,00 лв.
    Добави в количка
  • желания и нужди
    Финансова грамотност за деца: Нужда или желание?
    0,00 лв.
    Добави в количка

Блогът на Кари и Натали

Идеята за този блог дойде от дъщеря ми Карина. Тя има особен интерес към случващото се в кухнята, а аз с удоволствие я насърчавам.

Търсене

Последвай ни

  • facebook
  • instagram
  • mail
@thelittlechef.bg
The Little Chef

@thelittlechef.bg

Personal blog for cooking, parenting and childhood. Education and financial literacy advices.
  • 🍋Протеинов лимонов чийзкейк 🍋

Много обичам да приготвям десерти, но в последно време не го правя, защото няма кой да ги яде…
Когато публикувах по-често, всичките ни приятели мислеха, че мъжът ми от сутрин до вечер сладичко си хапва вкъщи. Истината е, че той много внимава със захарта, така че щом ми каза наскоро “Ех, онзи твой лимонов чийзкейк…”, веднага се заех да измисля по-healthy версия.
Това не е диетичен или нискокалоричен десерт. Но е с добро съдържание на протеин, без бяла захар и други глупости. И е мноого вкусен. Приготвя се много лесно, аз трудни работи не правя.

Какво ни трябва?

Форма за торта с махащо се дъно (алтернативно чийзкейкът може да бъде разпределен в индивидуални касеролки/купички)

За блата:
100 гр бадеми или бадемово брашно
2-3 с.л. бадемов тахан
150 гр протеинова гранола (аз използвах на Go On с шоколад и ядки)

За крема:
300 гр извара
300 гр сирене котидж
300 гр скир
4-5 с.л. еритритол или друг подсладител по избор
Настъргана кора от 2 лимона
Сокът на 1 лимон
15 гр желатин
1 ванилия

За декорация:
Бял шоколад без захар или кокосови стърготини
Листа прясна мента

Всички съставки за блата се смилат в блендер. Таханът служи за лепило на трохите, така че при разпределяне на дъното на тавичката да се получи блат - ако е необходимо, добавете още малко или включете 1-2 с.л. кокосово масло. Ако ползвате тортена форма, хубаво разпределете по дъното и притиснете с чаша или с пръсти. Ако ползвате индивидуални купички, оформянето на стегнат блат не е приоритет - просто покрийте хубаво дъното.

Оставете формата с блат в хладилника, докато приготвяте крема.

Разбийте изварата, котиджа, скира и еритритола. Аз използвам за целта нутрибулет, за да смеля всичко фино и да не се усеща специфичната консистенция на млечните продукти. Може да се направи и с пасатор. Добавете ванилията и настърганата кора от лимон. В прясно изцедения лимонов сок разтворете желатина и изсипете в сместа. Отново разбийте всичко до хомогенност.

Излейте крема върху блата (или разпределете в индивидуалните купички). Оставете за няколко часа в хладилника да стегне - най-добре до следващия ден.

Декорирайте с настърган щоколад, кокос и прясна мента 🌱
  • Когато искаш готвенето да е забавно и храната ти да е в тон с дрехите 💜🥞
  • Една чудесна идея за протеинова закуска от Кари - питки с извара.

Стават мекички и вкусни и са много лесни. Кари научи рецептата от приятели и я прави почти всяка седмица 👩🏻‍🍳

Пригответе си:
2 яйца
200 гр извара
160 гр брашно (лимец или 50:50 с бяло)
Щипка сол
1 пакетче бакпулвер
50 гр натрошено сирене
50 гр настърган кашкавал (по желание)

#thelittlechef #закуска #протеин #breakfadtideas #cooking #chefkari
  • Мити: Майката на Х. е най-добрата - никога не му се кара и изпълнява всичките му желания.
Аз: Е, аз значи съм най-лошата - карам се и не изпълнявам всички желания.
Той: Неее, по-близо си до добра, отколкото до лоша.

Честит празник на всички прекрасни дами! Да сте обичани, уважавани и винаги оценявани в горната част на скалата 😂
  • Да направим коледна украса у дома 🎄🌟

С Кари и Мити изработихме елхички и звезди за коледната елха от домашна глина.

Необходими са:
1 ч.ч. брашно
½ ч.ч. сол
½ ч.ч. вода

Замесва се тесто и се разточва на кора с дебелина около 1 см. Изрязваме в желаните формички и правим дупки за окачане с помощта на сламка. Оставяме да изсъхне напълно - на стайна температура това отнема около 2 дни, но може да се сложи и във фурна на 50 градуса за 4-5 часа. Готовите фигурки трябва да са напълно твърди и сухи.

Оцветяването е с акрилни бои, течни флумастери, брокат.

#коледнаукраса #christmasdecor #homemadechristmas #christmascrafts
  • Мити: 3 момичета искат да се женят за мен!
Аз: И ти кого ще избереш?
Мити: А, нито една. Много съм малък, не знам какво ми е подготвила съдбата.

#простодимитър
  • Кексът на баба Мария
  • Аз: Мити, опитай това, вкусно е.
Той: О, не, опитвал съм друг път и е далеч от моя вкус.

🤔🤣😎
  • Децата са влюбени в Япония 🇯🇵🍣🎏

Вчера получихме Светът в кутия от @365idei.bg и Кари и Мити са просто запленени.

Имали сме абонамент за Писмата на пътешественика от Злати и знам с какво внимание към детайла и интригуващ за децата език разказва. Но кутията за Япония надмина очакванията ни - със страхотен разказ (още не сме завършили дневника на пътешественика), много игри и задачи към децата и идеи и материали за допълнителни занимания, които те потапят в ежедневието, културата и историята на Япония.

В кутията имахме и писмо от Дубай, след което децата твърдо заявиха ако обичам да организирам следващото ни пътуване натам. 

Като майка на второкласничка бих споделила също, че тези писма, както и кутията за Япония, са прекрасен инструмент за така важното четене с разбиране. Към всяка любопитна история има въпроси и задачи, които карат децата да внимават, да мислят, да запомнят, да търсят.

Страхотна си, Злати ❤️ Чакаме още интересни дестинации в кутия 😀 

#playandlearn #japan #светътвкутия
View on Instagram
🍋Протеинов лимонов чийзкейк 🍋

Много обичам да приготвям десерти, но в последно време не го правя, защото няма кой да ги яде…
Когато публикувах по-често, всичките ни приятели мислеха, че мъжът ми от сутрин до вечер сладичко си хапва вкъщи. Истината е, че той много внимава със захарта, така че щом ми каза наскоро “Ех, онзи твой лимонов чийзкейк…”, веднага се заех да измисля по-healthy версия.
Това не е диетичен или нискокалоричен десерт. Но е с добро съдържание на протеин, без бяла захар и други глупости. И е мноого вкусен. Приготвя се много лесно, аз трудни работи не правя.

Какво ни трябва?

Форма за торта с махащо се дъно (алтернативно чийзкейкът може да бъде разпределен в индивидуални касеролки/купички)

За блата:
100 гр бадеми или бадемово брашно
2-3 с.л. бадемов тахан
150 гр протеинова гранола (аз използвах на Go On с шоколад и ядки)

За крема:
300 гр извара
300 гр сирене котидж
300 гр скир
4-5 с.л. еритритол или друг подсладител по избор
Настъргана кора от 2 лимона
Сокът на 1 лимон
15 гр желатин
1 ванилия

За декорация:
Бял шоколад без захар или кокосови стърготини
Листа прясна мента

Всички съставки за блата се смилат в блендер. Таханът служи за лепило на трохите, така че при разпределяне на дъното на тавичката да се получи блат - ако е необходимо, добавете още малко или включете 1-2 с.л. кокосово масло. Ако ползвате тортена форма, хубаво разпределете по дъното и притиснете с чаша или с пръсти. Ако ползвате индивидуални купички, оформянето на стегнат блат не е приоритет - просто покрийте хубаво дъното.

Оставете формата с блат в хладилника, докато приготвяте крема.

Разбийте изварата, котиджа, скира и еритритола. Аз използвам за целта нутрибулет, за да смеля всичко фино и да не се усеща специфичната консистенция на млечните продукти. Може да се направи и с пасатор. Добавете ванилията и настърганата кора от лимон. В прясно изцедения лимонов сок разтворете желатина и изсипете в сместа. Отново разбийте всичко до хомогенност.

Излейте крема върху блата (или разпределете в индивидуалните купички). Оставете за няколко часа в хладилника да стегне - най-добре до следващия ден.

Декорирайте с настърган щоколад, кокос и прясна мента 🌱
@thelittlechef.bg
@thelittlechef.bg
•
Follow
🍋Протеинов лимонов чийзкейк 🍋 Много обичам да приготвям десерти, но в последно време не го правя, защото няма кой да ги яде… Когато публикувах по-често, всичките ни приятели мислеха, че мъжът ми от сутрин до вечер сладичко си хапва вкъщи. Истината е, че той много внимава със захарта, така че щом ми каза наскоро “Ех, онзи твой лимонов чийзкейк…”, веднага се заех да измисля по-healthy версия. Това не е диетичен или нискокалоричен десерт. Но е с добро съдържание на протеин, без бяла захар и други глупости. И е мноого вкусен. Приготвя се много лесно, аз трудни работи не правя. Какво ни трябва? Форма за торта с махащо се дъно (алтернативно чийзкейкът може да бъде разпределен в индивидуални касеролки/купички) За блата: 100 гр бадеми или бадемово брашно 2-3 с.л. бадемов тахан 150 гр протеинова гранола (аз използвах на Go On с шоколад и ядки) За крема: 300 гр извара 300 гр сирене котидж 300 гр скир 4-5 с.л. еритритол или друг подсладител по избор Настъргана кора от 2 лимона Сокът на 1 лимон 15 гр желатин 1 ванилия За декорация: Бял шоколад без захар или кокосови стърготини Листа прясна мента Всички съставки за блата се смилат в блендер. Таханът служи за лепило на трохите, така че при разпределяне на дъното на тавичката да се получи блат - ако е необходимо, добавете още малко или включете 1-2 с.л. кокосово масло. Ако ползвате тортена форма, хубаво разпределете по дъното и притиснете с чаша или с пръсти. Ако ползвате индивидуални купички, оформянето на стегнат блат не е приоритет - просто покрийте хубаво дъното. Оставете формата с блат в хладилника, докато приготвяте крема. Разбийте изварата, котиджа, скира и еритритола. Аз използвам за целта нутрибулет, за да смеля всичко фино и да не се усеща специфичната консистенция на млечните продукти. Може да се направи и с пасатор. Добавете ванилията и настърганата кора от лимон. В прясно изцедения лимонов сок разтворете желатина и изсипете в сместа. Отново разбийте всичко до хомогенност. Излейте крема върху блата (или разпределете в индивидуалните купички). Оставете за няколко часа в хладилника да стегне - най-добре до следващия ден. Декорирайте с настърган щоколад, кокос и прясна мента 🌱
3 месеца ago
View on Instagram |
1/9
@thelittlechef.bg
@thelittlechef.bg
•
Follow
Когато искаш готвенето да е забавно и храната ти да е в тон с дрехите 💜🥞
3 месеца ago
View on Instagram |
2/9
@thelittlechef.bg
@thelittlechef.bg
•
Follow
Една чудесна идея за протеинова закуска от Кари - питки с извара. Стават мекички и вкусни и са много лесни. Кари научи рецептата от приятели и я прави почти всяка седмица 👩🏻‍🍳 Пригответе си: 2 яйца 200 гр извара 160 гр брашно (лимец или 50:50 с бяло) Щипка сол 1 пакетче бакпулвер 50 гр натрошено сирене 50 гр настърган кашкавал (по желание) #thelittlechef #закуска #протеин #breakfadtideas #cooking #chefkari
3 месеца ago
View on Instagram |
3/9
Мити: Майката на Х. е най-добрата - никога не му се кара и изпълнява всичките му желания.
Аз: Е, аз значи съм най-лошата - карам се и не изпълнявам всички желания.
Той: Неее, по-близо си до добра, отколкото до лоша.

Честит празник на всички прекрасни дами! Да сте обичани, уважавани и винаги оценявани в горната част на скалата 😂
@thelittlechef.bg
@thelittlechef.bg
•
Follow
Мити: Майката на Х. е най-добрата - никога не му се кара и изпълнява всичките му желания. Аз: Е, аз значи съм най-лошата - карам се и не изпълнявам всички желания. Той: Неее, по-близо си до добра, отколкото до лоша. Честит празник на всички прекрасни дами! Да сте обичани, уважавани и винаги оценявани в горната част на скалата 😂
8 месеца ago
View on Instagram |
4/9
@thelittlechef.bg
@thelittlechef.bg
•
Follow
Да направим коледна украса у дома 🎄🌟 С Кари и Мити изработихме елхички и звезди за коледната елха от домашна глина. Необходими са: 1 ч.ч. брашно ½ ч.ч. сол ½ ч.ч. вода Замесва се тесто и се разточва на кора с дебелина около 1 см. Изрязваме в желаните формички и правим дупки за окачане с помощта на сламка. Оставяме да изсъхне напълно - на стайна температура това отнема около 2 дни, но може да се сложи и във фурна на 50 градуса за 4-5 часа. Готовите фигурки трябва да са напълно твърди и сухи. Оцветяването е с акрилни бои, течни флумастери, брокат. #коледнаукраса #christmasdecor #homemadechristmas #christmascrafts
11 месеца ago
View on Instagram |
5/9
Мити: 3 момичета искат да се женят за мен!
Аз: И ти кого ще избереш?
Мити: А, нито една. Много съм малък, не знам какво ми е подготвила съдбата.

#простодимитър
@thelittlechef.bg
@thelittlechef.bg
•
Follow
Мити: 3 момичета искат да се женят за мен! Аз: И ти кого ще избереш? Мити: А, нито една. Много съм малък, не знам какво ми е подготвила съдбата. #простодимитър
1 година ago
View on Instagram |
6/9
@thelittlechef.bg
@thelittlechef.bg
•
Follow
Кексът на баба Мария
1 година ago
View on Instagram |
7/9
Аз: Мити, опитай това, вкусно е.
Той: О, не, опитвал съм друг път и е далеч от моя вкус.

🤔🤣😎
@thelittlechef.bg
@thelittlechef.bg
•
Follow
Аз: Мити, опитай това, вкусно е. Той: О, не, опитвал съм друг път и е далеч от моя вкус. 🤔🤣😎
1 година ago
View on Instagram |
8/9
@thelittlechef.bg
@thelittlechef.bg
•
Follow
Децата са влюбени в Япония 🇯🇵🍣🎏 Вчера получихме Светът в кутия от @365idei.bg и Кари и Мити са просто запленени. Имали сме абонамент за Писмата на пътешественика от Злати и знам с какво внимание към детайла и интригуващ за децата език разказва. Но кутията за Япония надмина очакванията ни - със страхотен разказ (още не сме завършили дневника на пътешественика), много игри и задачи към децата и идеи и материали за допълнителни занимания, които те потапят в ежедневието, културата и историята на Япония. В кутията имахме и писмо от Дубай, след което децата твърдо заявиха ако обичам да организирам следващото ни пътуване натам. Като майка на второкласничка бих споделила също, че тези писма, както и кутията за Япония, са прекрасен инструмент за така важното четене с разбиране. Към всяка любопитна история има въпроси и задачи, които карат децата да внимават, да мислят, да запомнят, да търсят. Страхотна си, Злати ❤️ Чакаме още интересни дестинации в кутия 😀 #playandlearn #japan #светътвкутия
2 години ago
View on Instagram |
9/9

Най-четени

  1. Торта Червено кадифе
    151002 преглеждания
  2. Френски макарони – подробна рецепта и съвети
    70811 преглеждания
  3. Бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад
    67253 преглеждания
  4. Погача за 40-ия ден на бебето. Традиции и ритуали
    61525 преглеждания
  5. От тетрадката на баба: Добуш торта с еклеров крем
    19741 преглеждания

Категории

Advertorials В кухнята на блогъра Десерти Други Закуски На гости Основни Публикации Рецепти Салати и предястия Супи Финансова грамотност

Архив

  • юни 2023
  • април 2023
  • март 2023
  • януари 2023
  • декември 2022
  • ноември 2022
  • октомври 2022
  • септември 2022
  • август 2022
  • юли 2022
  • юни 2022
  • май 2022
  • април 2022
  • март 2022
  • февруари 2022
  • януари 2022
  • декември 2021
  • ноември 2021
  • октомври 2021
  • септември 2021
  • юли 2021
  • юни 2021
  • май 2021
  • април 2021
  • март 2021
  • февруари 2021
  • декември 2020
  • ноември 2020
  • октомври 2020
  • септември 2020
  • август 2020
  • юли 2020
  • юни 2020
  • май 2020
  • април 2020
  • март 2020
  • февруари 2020
  • януари 2020
  • декември 2019
  • ноември 2019
  • октомври 2019
  • септември 2019
  • август 2019

Етикети

баница бебе бисквити блат боровинки вегетарианско възпитание десерт детско здраве детско развитие закуска здравословно игри италианска кухня кайма картофи книги коледа крем маскарпоне месо морски дарове на гости образование орехи ориз основно пари паста питка рецептите на баба риба сирене сладки супа телешко тесто тиква торта финансова грамотност чийзкейк шоколад ягоди ядки яйца
  • Контакти
  • Политика за поверителност
Copyright © 2025 The Little Chef — Designed by WPZOOM
Информация за използването на бисквитки
Използваме бисквитки, за да предоставим най-подходящото изживяване, като запомним вашите предпочитания и повтарящи се посещения. Като изберете върху „Приемам всички“, вие се съгласявате с използването на всички бисквитки. Можете да посетите „Настройки на бисквитките“, за да предоставите контролирано съгласие.
Настройки на бисквиткитеПриемам всички
Управление на съгласието

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SAVE & ACCEPT