Баница със сирене

Неделната баничка със сирене на Кари

Баница със сирене за обяд в неделя си е почти класика вкъщи. Прави се лесно и Кари участва във всички етапи от приготвянето, а после още пареща иска да сервираме, защото няма търпение да опита.

По-долу представям рецептата с количества, необходими за 1 пакет точени кори. Когато приготвяме баница със сирене вкъщи, намаляваме всичко на половина, защото става твърде много. С останалата 1/2 от корите на следващия ден обикновено приготвям баница с локум или ябълков щрудел.

Съставки

  • 1 пакет точени кори (500 гр)

  • 400 гр сирене

  • 4 яйца

  • 1 кофичка (400 гр) кисело мляко

  • 1 ч.л. сода бикарбонат

  • 2 равни с.л. брашно

  • 4 с.л. олио + малко за подмазване

Начин на приготвяне

  • Содата се разтваря в киселото мляко да шупне.
  • Фурната се включва на 200 градуса с вентилатор.
  • Яйцата се разбиват с вилица или бъркалка, към тях се прибавят натрошеното сирене, шупналото мляко, брашното, олиото. Плънката е готова.
  • Тавата за печене се подмазва с малко олио.
  • Корите се разстилат две по две. Намазват се обилно със сместа, навиват се на руло откъм късата страна, като леко се прищипват двете страни, за да не изтича плънката. Редят се в тавата. Аз използвам правоъгълна тава, която точно ми пасва на дължината на рулото.
  • Ако сте по-пестеливи с плънката и ви остане след последната кора, разлейте останалото количество върху баничката в тавата. Поръсете и с малко олио, особено краищата.
  • Баничката се пече на 200 градуса – 15 мин. покрита с фолио и още около 20 мин. без фолио (или докато хване приятен загар).

Вижте и останалите ни рецепти за сладка или солена баница.

Последвайте ни във Facebook и в Instagram, за да виждате и следващите ни рецепти и публикации.

Абонирайте се за нашия бюлетин:

С попълването на тази форма потвърждавам желанието си да получавам рецепти, публикации, авторско и промоционално съдържание от The Little Chef.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*