Овесени бисквитки

Бананово-овесени бисквитки

Карина вече има завидна колекция от детски книги за готвене. Един от любимите й комплекти са „умните“ карти със задачи и рецепти на Издателство Cleverbook „Аз готвя здравословно с мама“. 50 активни карти със забавни игри, свързани със здравословното хранене, и 50 рецепти, които детето може да приготви почти самостоятелно.

„Ето това искам да приготвим. Прочети какви са съставките и да ги включим в списъка за пазаруване.“ – така нарежда шеф Кари, докато разглежда за n-ти път картите. Представяме ви една от рецептите, които тествахме от комплекта на Cleverbook:

https://www.instagram.com/p/B7deOXxDg9s/

Съставки

  • 2 зрели банана

  • 2 с.л. кокосова мазнина

  • 2-3 с.л. кафява захар или сироп от агаве

  • 30 гр кокосови стърготини

  • 1/2 ч.ч. тиквени или слънчогледови семки (белени)

  • 1 ч.ч. фини овесени ядки

  • 1 ч.ч. брашно от лимец (или пълнозърнесто)

  • По желание: 1 ч.л. брашно от рожков

Начин на приготвяне

  • Бананите се намачкват добре с помощта на вилица.
  • Към тях се прибавят едно по едно останалите съставки и се бърка добре до хомогенна смес. Оригиналната рецепта е с кафява захар, но може да изпробвате и различни заместители на захарта. Тук може да откриете идеи и полезни съвети. А при добре узрели и сладки банани, може изцяло да пропуснете стъпката с допълнителното подслаждане.Овесени бисквитки
  • Фурната се загрява на 180 градуса. Тавичка се застила с хартия за печене.
  • От сместа с помощта на лъжица се загребва и се оформят кръгли бисквитки.Овесени бисквитки
  • Пекат се в загрятата фурна до златисто, около 30 мин. в зависимост от размера на бисквитките.Овесени бисквитки

Ако искате да виждате и следващите ни рецепти и публикации, последвайте ни във Facebook и в Instagram.

Последвайте и страниците на Издателство Cleverbook (Facebook и Instagram), за да следите актуалните им предложения с още карти и книжки за умници.

Абонирайте се за нашия бюлетин:

С попълването на тази форма потвърждавам желанието си да получавам рецепти, публикации, авторско и промоционално съдържание от The Little Chef.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*