Кекс

На гости: Домашен кекс

Представям ви Ивелина и нейните момчета. Те не й помагат в готвенето, но оценяват високо всичко, което направи 😊.

В свободното си време (кога ли има такова?!) Ивелина изработва уникални персонализирани пачуърк албуми, които може да разгледате на страницата й Picture it. Memory Keepers.

Много се надявам скоро тя да ни гостува в блога с някоя от нейните вкусни погачи. А днес е при нас с една класика – пухкав и ароматен домашен кекс.

СЪСТАВКИ

4 яйца

300 гр захар

1/2 кофичка (200 гр) кисело мляко

140 мл олио

300 гр брашно

1 ч. л. сода за хляб

1 пакетче бакпулвер

1 ч. л. какао

Настъргана кора на един лимон

100 гр орехи, нарязани на дребно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.

Содата за хляб се изсипва в киселото мляко, разбърква се и заедно с олиото се добавя към яйчната смес, отново се разбива добре.

Бакпулверът се смесва с брашното и се пресява към получената смес, разбива се хубаво. Накрая се прибавя и настърганата лимонова кора.

Фурната се включва на 180 градуса с вентилатор.

Сместа се изсипва във форма за кекс, като се заделя малко количество, към което се прибавя какаото. След това то също се изсипва към останалата смес. Отгоре се редят орехите.

Пече се около 30-40 минути в загрятата фурна.

Ако искате да виждате и следващите ни рецепти и публикации, последвайте ни във Facebook и в Instagram.

Тагове

Абонирайте се за нашия бюлетин:

С попълването на тази форма потвърждавам желанието си да получавам рецепти, публикации, авторско и промоционално съдържание от The Little Chef.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*