Крем брюле

Крем брюле

Ако се чудите какво да правите всичките жълтъци, останали от рецептата за френски макарони, ето една вкусна идея.

Съставки

  • 500 мл течна животинска сметана

  • 100 гр кристална захар

  • 6 жълтъка

  • 1 ванилия

  • Няколко лъжици кафява захар

Начин на приготвяне

  • Захарта се изсипва при сметаната в огнеупорна купа, добавя се и шушулка ванилия, разрязана на две (ако ползвате ванилова есенция, добавете я в края на т. 2).
  • Сместа се загрява на котлона, без да завира, докато захарта се разтопи.
  • Жълтъците се разбиват с бъркалка.
  • Сметаната се прецежда (ако е ползвана шушулка ванилия) и топла (не гореща) на части се прибавя към жълтъците при непрекъснато бъркане.
  • Фурната се загрява на 160 C.
  • Сместа се разпределя в керамични купички. Купичките се подреждат в тава и се налива вода до 1/3 от формите.
  • Брюлетата се пекат на водна баня за 40 минути, след което се изваждат от тавичката с водата исе оставят да се охладят напълно.
  • Изпечените брюлета се съхраняват в хладилник до сервиране. Непосредствено преди сервиране отгоре се посипва 1 ч.л. кафява захар и се разтапя до карамелизиране с газова горелка.

Абонирайте се за нашия бюлетин:

С попълването на тази форма потвърждавам желанието си да получавам рецепти, публикации, авторско и промоционално съдържание от The Little Chef.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*