Това наистина са най-вкусните бонбони, които съм правила и които съм опитвала. Точна рецепта за тези сурови бонбони няма и съставките често варират според наличните продукти. Важно е в комбинацията да присъстват основните елементи: микс от сушени плодове, ядки, тахани и какао. Именно таханът и какаото придават яркия вкус на тези бонбони, а глазурата от черен шоколад допълва симфонията.
Продукти
Шепа фурми без костилка
Шепа сушени червени боровинки
Шепа орехи
Шепа белени слънчогледови семки
1 ч.л. неподсладено натурално какао
2 с.л. кокосови стърготини
2 с.л. сусамов тахан (или друг ядков тахан по избор)
1 с.л. мед
100 гр черен шоколад
Приготвяне
В чопър изсипете всички сухи продукти, без шоколада. Смелете до фини трохи. Ако съставките са твърде много, добавяйте на части, така че отделните продукти да се смелят добре.
Добавете към сместа тахана и меда и отново смелете, до получаване на хомогенна маса.
Оформете на топчета, барчета или както ви харесва и оставете в хладилника да стегне за час.
Разтопете шоколада на водна баня. Потапяйте наполовина или цели топчетата/барчетата сурова смес. Аз ги харесвам по-рустик, с неправилна форма и без да търся съвършенство в глазурата. Оставете вашите сурови бонбони върху хартия за печене да стегне.
Погледнете и другата ни рецепта за сурови бонбони.
Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате директно на мейла си нови рецепти, идеи и съвети: