Идеята за този блог дойде от дъщеря ми Карина. Тя има особен интерес към случващото се в кухнята, а аз с удоволствие я насърчавам.
Блогът на Кари и Натали
Търсене

The Little Chef
Personal blog for cooking, parenting and childhood. Education and financial literacy advices.

Мити: Майката на Х. е най-добрата - никога не му се кара и изпълнява всичките му желания.
Аз: Е, аз значи съм най-лошата - карам се и не изпълнявам всички желания.
Той: Неее, по-близо си до добра, отколкото до лоша.
Честит празник на всички прекрасни дами! Да сте обичани, уважавани и винаги оценявани в горната част на скалата 😂
3 седмици ago
Да направим коледна украса у дома 🎄🌟
С Кари и Мити изработихме елхички и звезди за коледната елха от домашна глина.
Необходими са:
1 ч.ч. брашно
½ ч.ч. сол
½ ч.ч. вода
Замесва се тесто и се разточва на кора с дебелина около 1 см. Изрязваме в желаните формички и правим дупки за окачане с помощта на сламка. Оставяме да изсъхне напълно - на стайна температура това отнема около 2 дни, но може да се сложи и във фурна на 50 градуса за 4-5 часа. Готовите фигурки трябва да са напълно твърди и сухи.
Оцветяването е с акрилни бои, течни флумастери, брокат.
#коледнаукраса #christmasdecor #homemadechristmas #christmascrafts
4 месеца ago

Мити: 3 момичета искат да се женят за мен!
Аз: И ти кого ще избереш?
Мити: А, нито една. Много съм малък, не знам какво ми е подготвила съдбата.
#простодимитър
9 месеца ago

Аз: Мити, опитай това, вкусно е.
Той: О, не, опитвал съм друг път и е далеч от моя вкус.
🤔🤣😎
10 месеца ago
Децата са влюбени в Япония 🇯🇵🍣🎏
Вчера получихме Светът в кутия от @365idei.bg и Кари и Мити са просто запленени.
Имали сме абонамент за Писмата на пътешественика от Злати и знам с какво внимание към детайла и интригуващ за децата език разказва. Но кутията за Япония надмина очакванията ни - със страхотен разказ (още не сме завършили дневника на пътешественика), много игри и задачи към децата и идеи и материали за допълнителни занимания, които те потапят в ежедневието, културата и историята на Япония.
В кутията имахме и писмо от Дубай, след което децата твърдо заявиха ако обичам да организирам следващото ни пътуване натам.
Като майка на второкласничка бих споделила също, че тези писма, както и кутията за Япония, са прекрасен инструмент за така важното четене с разбиране. Към всяка любопитна история има въпроси и задачи, които карат децата да внимават, да мислят, да запомнят, да търсят.
Страхотна си, Злати ❤️ Чакаме още интересни дестинации в кутия 😀
#playandlearn #japan #светътвкутия
11 месеца ago
Готови ли сте за Великден?
С децата направихме яйца от домашна глина и ги декорирахме с акрилни боички.
За глината трябват: 1 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. сол и 1/2 ч.ч. вода. Съставките се смесват в купа и се размесва хомогенно стегнато тесто.
Тестото може да разточите и изрежете на фигурки или пък да оформите такива с ръце. Ние избрахме да правим яйца - изрязахме с гърлото на чаша кръгчета от разточеното тесто и с ръце дооформихме яйцевидната форма.
Подредихме върху хартив за печене и оставихме глината да стегне в печката на 50 градуса за няколко часа. Добре е в средата на сушенето да обърнете фигурките наобратно. Ако имате повече търпение от нас, може да оставите глината да изсъхне на стайна температура за 24-48 часа.
Идва ред на забавната част - декорацията. С акрилни бои става страхотно заради плътните релефни цветове.
#eastercraft #homemadedecoration #easterdecoration #великден
11 месеца ago

Една лесна рецепта от кухнята на моята племенница 👩🏻🍳
🫐Боровинков крамбъл🫐
За маслените трохи:
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. меко масло
Щипка сол
За плънката:
1 ч.ч. замразени боровинки (или други бери плодове
1 с.л. брашно
1 с.л. захар
1 с.л. масло за подмазване
Боровинките се овалват в 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар.
Маслото, захарта, брашното и солта се смесват и се намачкват с пръсти до получаване на маслени трохи.
В добре намазнена с масло тавичка се разпределя плънката от боровинки и се покрива плътно от маслените трохи.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна до златист загар (20-25 мин.).
Поднася се със заквасена сметана.
1 година ago

Версия на лава кейк.
Бадемово брашно вместо бяло
Еритритол вместо захар
80% черен шоколад
Сладолед без захар
Маслото… си е масло, него не замених
1 година ago
Най-четени
- Торта Червено кадифе
150168 преглеждания - Френски макарони – подробна рецепта и съвети
68405 преглеждания - Бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад
66223 преглеждания - Погача за 40-ия ден на бебето. Традиции и ритуали
51946 преглеждания - От тетрадката на баба: Добуш торта с еклеров крем
19146 преглеждания
Категории
Архив
- юни 2023
- април 2023
- март 2023
- януари 2023
- декември 2022
- ноември 2022
- октомври 2022
- септември 2022
- август 2022
- юли 2022
- юни 2022
- май 2022
- април 2022
- март 2022
- февруари 2022
- януари 2022
- декември 2021
- ноември 2021
- октомври 2021
- септември 2021
- юли 2021
- юни 2021
- май 2021
- април 2021
- март 2021
- февруари 2021
- декември 2020
- ноември 2020
- октомври 2020
- септември 2020
- август 2020
- юли 2020
- юни 2020
- май 2020
- април 2020
- март 2020
- февруари 2020
- януари 2020
- декември 2019
- ноември 2019
- октомври 2019
- септември 2019
- август 2019