Пандишпаново руло

Пандишпаново руло с крем и домашен конфитюр

Кари беше на Мастър клас. Във видео връзка по Facetime изгледа как леля й и братовчедка й направи пандишпаново руло. Чинно си записваше рецептата и после много искаше да я изпробва. Получи й се страхотно!

Сестра ми прави пандишпановото руло само със сладко, но ние ришхме да добавим и малко сметанов крем.

Съставки

  • За пандишпановия блат
  • 5 яйца

  • 5 с.л. захар (80 гр.)

  • 5 с.л. брашно (80 гр)

  • ванилия

  • За плънката
  • 100-150 гр сладко от малини или ягоди

  • 200 гр заквасена сметана

  • 100 мл течна сладкарска сметана (животинска, неподсладена)

  • 60 гр пудра захар + допълнително за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Фурната се загрява на 200 градуса без вентилатор. Правоъгълната тава от фурната се застила с хартия за печене.

Яйцата (на стайна температура) се разбиват със захарта. Добавя се брашното и ванилията и се разбива до хомогенност. Сместа се изсипва в тавата на фурната (застлана с хартия за печене) и се разпределя варномерно, за да се получи тънък блат.

Пече се в загрятата фурна около 15 минути, докато приеме приятен златист загар. Продължителността на печене зависи от дебелината на блата (при по-малка тавичка, блатът ще се получи по-дебел и съответно времето за печене може да нарасне).

Готовият блат се оставя да изстине напълно заедно с хартията за печене.

През това време приготвяме крема. Течната сметана се разбива с миксер до мек крем. Прибавя се пудрата захар и отново се разбива, докато добие гъстотата на плътен крем. Прибавя се и заквасената сметана, разбива се до хомогенност.

Изстиналото пандишпаново руло се обръща върху топла кърпа, след което хартията се отлепва. Намазва се равномерно с крема и малиновото сладко и внимателно се завива на руло откъм късия край, помагайки си с кърпата.

Рулото се увива в прозрачно фолио и се оставя в хладилника да стегне.

Сервира се върху поднос, поръсено с пудра захар. Може да отрежете краищата за по-красива визия.

Пандишпаново руло с конфитюр

Алтернативата при поднасянето на пандишпаново руло е да го намажете само със сладкото, а след това при сервиране всяко парче да гарнирате с лъжица от приготвения крем.

Последвайте ни във Facebook и в Instagram, за да виждате и следващите ни рецепти и публикации.

Абонирайте се за нашия бюлетин:

С попълването на тази форма потвърждавам желанието си да получавам рецепти, публикации, авторско и промоционално съдържание от The Little Chef.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*