Тиквата. Често я наричат царицата на есента. Заради есенните цветове и аромати, които е събрала в себе си, но и заради многото кулинарни роли, които има в сезона. Тя спада към групата на т.нар. “плодови зеленчуци” – правим я на супа, на пюре, добавяме я в салати, компонент е на основно, а идеите за десерти с тиква са неизчерпаеми.
Благодарение на дебелата си кора, тиквата запазва в себе си богатство от витамини и минерали. Някои сортове са по-богати на каротин дори от морковите, шампион е и по съдържание на желязо. А заради наличието на витамините К, D и Е се препоръчва на бременни, деца и вегетарианци. Тиквата често е и първата храна при захранване на бебето.
Днес поканихме любими кулинарни блогъри, за да ни представят своята интерпретация на тема “Тиква”.
Рецептите може да видите и в Светът на мама на Life by Dir.bg.
Книжката с рецептите може да изтеглите тук:
9 рецепти с тиква от 9 кулинарни блогъри
С попълване на Вашия мейл декларирате, че сте се запознали с Политиката за поверителност на нашия сайт и потвърждавате желанието си да се абонирате за бюлетина на The Little Chef. Може да оттеглите това съгласие във всеки следващ момент.
Изпрати линк за сваляне на: