Пържоли в гювеч. Това е едно от онези неща, които се готвят сами. Слагате всичко, затваряте капака и след два часа имате готова вечеря. Безценно 🙂
Съставки
4 свински пържоли
200 гр гъби печурки
1 глава лук
2 моркова
Шепа сушени манатарки
3-4 с.л. майонеза
Сол и черен пипер на вкус
3-4 с.л. олио
Начин на приготвяне
- Месото се измива добре и се посолява. Лукът и морковите се режат на шайби. Гъбите се почистват и се режат на филийки.
- Глинен гювеч се намазнява с олио. В него се разпределят първо лука и морковите и гъбите, добавя се малко сол.
- Пържолите се намазват с майонезата и се разпределят върху гъбите. Добавя се 100-150 мл вода.
- Гювечът се похлупва и се поставя в студена фурна. Фурната се включва на 180 градуса с вентилатор и се пече 2 часа, след което похлупакът се маха и се пече още 15 мин.
Щом имате гювеч, опитайте и тази постна рецепта за Боб в гърне.
Ако искате да виждате и следващите ни рецепти и публикации, последвайте ни във Facebook и в Instagram.