пържоли с гъби

Пържоли с гъби в гювеч

Пържоли в гювеч. Това е едно от онези неща, които се готвят сами. Слагате всичко, затваряте капака и след два часа имате готова вечеря. Безценно 🙂

Съставки

  • 4 свински пържоли

  • 200 гр гъби печурки

  • 1 глава лук

  • 2 моркова

  • Шепа сушени манатарки

  • 3-4 с.л. майонеза

  • Сол и черен пипер на вкус

  • 3-4 с.л. олио

Начин на приготвяне

  • Месото се измива добре и се посолява. Лукът и морковите се режат на шайби. Гъбите се почистват и се режат на филийки.
  • Глинен гювеч се намазнява с олио. В него се разпределят първо лука и морковите и гъбите, добавя се малко сол.пържоли с гъби
  • Пържолите се намазват с майонезата и се разпределят върху гъбите. Добавя се 100-150 мл вода.пържоли с гъби
  • Гювечът се похлупва и се поставя в студена фурна. Фурната се включва на 180 градуса с вентилатор и се пече 2 часа, след което похлупакът се маха и се пече още 15 мин.пържоли с гъби

Щом имате гювеч, опитайте и тази постна рецепта за Боб в гърне.

Ако искате да виждате и следващите ни рецепти и публикации, последвайте ни във Facebook и в Instagram.

Абонирайте се за нашия бюлетин:

С попълването на тази форма потвърждавам желанието си да получавам рецепти, публикации, авторско и промоционално съдържание от The Little Chef.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*