Съставки ЗА 2 ПОРЦИИ
2 пъстърви (може и лаврак или ципура)
1 връзка пресен копър
1 връзка пресен магданоз
1 връзка прясна мащерка или 1 с.л. суха
3 средно големи картофа
100 мл бира
20 гр масло
Сол, черен пипер
Зехтин
По желание: Каперси и сушени домати
Начин на приготвяне
- Фурната се загрява на 200 C с вентилатор.
- Картофите се обелват и се нарязват на средно големи парчета. Пекат се 30 мин. в загрята фурна, подправени с маслото, сол и черен пипер.
- Докато картофите се пекат, рибите се измиват и почистват. Билките се накълцват. Кухината на рибите се осолява и се пълнят добре с билките. По желание може в пълнежа да се добави и каперси и сушени домати.
- Картофите се изваждат от фурната. По-голяма тава се застила с хартия за печене. Вътре се изсипват картофите, а между тях се поставят двете риби, като се позиционират с отвора надолу и внимателно се подпират с картофи от всички страни. Рибите се поливат с малко зехтин. Отгоре се покрива добре с хартия за печене, като дори може да захванете с телбод, така че да не се разтвори.
- Пече се в загрятата фурна 25-30 мин. При сервиране зелените билки се махат.
Разгледайте и другите ни рецепти с риба.
Последвайте ни във Facebook и в Instagram, за да виждате и следващите ни рецепти и публикации.