Тази рецепта е специалитет на съпруга ми. Поставям я в категория Предястие, макар че ние си хапваме тези скариди и като основно.
СЪСТАВКИ
10-12 кралски скариди, с обвивките
Сол
1/2 ч.л. червен пипер
1 малка червена люта чушка със семките (повече или по-малко, в зависимост от предпочитанието ви за люто)
25 гр масло
2 с.л. зехтин
Сокът от 1 лимон
Магданоз за гарниране, препечени филийки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Маслото и зехтина се сгорещяват в голям тиган. Прибавя се лютата чушка и червения пипер и се бърка 1-2 мин.
- Котлонът се усилва и се добавят измитите скариди. Запържват се за няколко минути, като непрекъснато се обръщат, докато станат розови.
- Тиганът се дърпа от котлона, скаридите се подправят със сол, добавя се лимоновият сок и магданозът и се разбърква.
- Сервират се топли с част от соса от готвенето, гарнирани с препечен хляб. Консумират се с ръце, като в отделна купичка с вода се поставят няколко резена лимон за изплакване на пръстите.
- Така приготвените скариди могат да се добавят и към паста.

Вижте и останалите ни рецепти със скариди.
Последвайте ни във Facebook и в Instagram, за да виждате и следващите ни рецепти и публикации.