Салата с манго и моцарела

Салата с манго и моцарела

Мноого любима салата! Миксът от сочното зряло манго и хрупкавата свежа салата е феноменален.

А освен вкусовите си качества, мангото е и много полезен плод. Богато е на витамин А и С, пектин (който помага в борбата с “лошия” холестерол), полифеноли с антиоксидантни свойства.

Съставки

  • 1 пакет (250 гр) салата (бейби спанак и рукола или микс от зелени салати)

  • 1 топка моцарела (125 гр)

  • 1 зряло манго

  • 50 гр белени тиквени семки (може и слънчогледови)

  • Зехтин

  • Оцет балсамико

  • Сол

  • По желание: 1/2 ч.ч. сварена киноа или кускус

Салатата се измива и подсушава (в случай че не е пакетирана измита). При необходимост се накъсва на по-малки парчета.

В голяма купа се овкусява със зехтин, балсамов оцет и сол.

Мангото и моцарелата се нарязват на кубчета. Прибавят се към овкусената салата и внимателно се разбърква, за да не се ракъса зрялото манго. Поръсва се с белените тиквени семки.

За да е вкусна салатата, трябва ви добре узряло и сочно манго, с оранжево-червена кора. Трябва да е меко при натиск, но кората да е запазила свежестта си. Ако е потъмняла, мангото може да е презряло и да е тъмно отвътре и не толкова сладко. Ако купите мангото все още зелено и твърдо, може да го оставите на стайна температура за 2-3 дни, за да узрее.

А как най-добре да обелите и нарежете мангото на кубчета вижте в това видеото:

В случай че решите да направите салатата по-питателна, може да добавите и предварително сварен кускус или киноа. Може да сварите в зеленчуков бульон или с щипка шафран и да добавите преди мангото и моцарелата, за да разбъркате добре.

Ако искате да виждате и следващите ни рецепти и публикации, последвайте ни във Facebook и в Instagram.

Абонирайте се за нашия бюлетин:

С попълването на тази форма потвърждавам желанието си да получавам рецепти, публикации, авторско и промоционално съдържание от The Little Chef.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*