баница със сирене и кашкавал

Наложена баница със сирене и кашкавал

Продукти

1/2 пакет точени кори

200 гр сирене

3 яйца

200 гр кисело мляко

1 с.л. брашно

1 ч.л. сода

30 гр масло

100 гр кашкавал

Начин на приготвяне

Маслото се разтапя и правоъгълна тавичка за печене се подмазва добре.

Киселото мляко се смесва със содата и се оставя за няколко минути да шупне. Яйцата се разбиват с вилица и към тях се прибавя натрошеното сирене. Добавя се и киселото мляко, брашното и останалото разтопено масло след подмазването.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде.

Фурната се загрява на 180 градуса с вентилатор.

Поставят се първите 2 кори. Отгоре се разпределя равномерно с яйчената плънка. Не прекаляйвайте с плънката, за да не стане прекалено сочна и водниста баницата.

Следват нови две кори и отново плънка. Разпределя се и малко от кашкавала. Редуват се 2 кори – плънка – две кори – плънка – кашкавал, докато свършат. Завършва се с кори.

Баницата се разрязва на квадрати с помощта на остър нож. Покрива се с фолио и се пече 15 минути, след което фолиото се маха и се пече още около 20 минути до зачервяване.

Вижте и рецептата за неделната баничка на Кари.


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ:

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*