кето чийзкейк с малини

На гости: Кето чийзкейк от кухнята на Dani’s Cookings

Представяме ви Даниела Ламбова. Тя е кулинарен и продуктов фотограф и блогър. Човекът, който стои зад рецептите и снимките на Dani’s Cookings и англоезичния Taco and Tiramisu. Автор на кулинарната книга „Здравословни десерти“. Тя е истинско вдъхновение за хоби готвачите и хоби фотографите, решили да превърнат хобито в професия.

Даниела описва блога си като място, където “празнува любовта към сладкишите във всичките им форми, за всеки вкус и диета”. А днес в рубриката На гости представя чийзкейк в кето вариант. Кето диета е с високо съдържание на мазнини и в същото време нисковъглехидратна. 

Необходими продукти:

За основата:

45 г масло

25 г кокосово брашно

15 г ксилитол

45 г бадемово брашно

За плънката:

120 г ксилитол

500 г крема сирене

180 г заквасена сметана

2 ч.л. ванилия

3 големи яйца

За украса:

Свежи или замразени горски плодове
По желание: разтопен шоколад

Начин на приготвяне:

Започваме с основата. Загрейте фурната до 180 градуса. Покрийте с кръг от хартия за печене дъното на 18 см форма с подвижно дъно. Увийте дъното на формата с алуминиево фолио.
Разтопете маслото на водна баня и го смесете с останалите продукти. Притиснете основата към дъното на формата.

За приготвянето на плънката в голяма купа разбийте добре с миксер всички продукти без яйцата. Добавете яйцата и разбийте леко на по-ниска скорост до хомогенност. Изсипете пълнежа в подготвената форма. Печете около 60 минути, като към средата на печенето може да намалите температурата на фурната. Чийзкейкът е готов, когато горната му част е стабилна на допир и отстрани започне да става златист. Оставете 1 час в изключена фурна, а след като достигне стайна температура, увийте го с фолио и охладете в хладилника за 6-8 часа.
Покрийте чийзкейка със свежи плодове или със замразени, сготвени закратко с 1 лъжица ксилитол/ еритритол. Чийзкейкът вероятно ще се напука, затова трябва да имате достатъчно плодове, за да покрият пукнатините.

Вижте и останалите кето десерти, приготвени от Даниела. За още вкусни и интересни рецепти може да последвате профилите на Dani’s Cookings във Facebook и в Instagram.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*