Сурови бонбони

Сурови бонбони

Приготвям тези сурови бонбони на око и всеки път с различен микс от продукти. Описаните по-долу съставки и пропорции са ориентировъчни. В зависимост от избраните ядки и плодове, може да е необходимо по-голямо или по-малко количество овесени ядки, кокос или тахан за “спойка”.

Тези сурови бонбони изчезват за минути, но без угризения.

Съставки

  • 1/3 ч.ч. фини овесени ядки

  • 1/2 ч.ч. сурови ядки (бадеми, лешници, орехи, кашу)

  • 1/4 ч.ч. кокосови стърготини

  • 1 с.л. сусамов или лешников тахан

  • 1 с.л. мед

  • 10 фурми

  • 4-5 сушени сини сливи, кайсии или смокини

  • Шепа стафиди и/или сушени червени боровинки

  • По желание: 1/2 к.л. канела; годжи бери

  • За овалване: брашно от рожков (или натурално какао), кокосови стърготини, смлени орехи, сусам

Начин на приготвяне

  • Овесените ядки се смилат в блендер. Към тях се прибавят ядките и отново се смилат добре.
  • В блендера се изсипват и обезкостените фурми и останалите сушени плодове и се смилат добре. По желание може да се прибави и малко годжи бери.
  • Прибавят се кокосовите стърготини, сусамовият тахан и меда. По желание може да се прибави и канела, брашно от рожков, ванилия, годжи бери.Сурови бонбони
  • Отново се миксира всичко добре. Ще се получи гъста лепкава каша.
  • Прегответе за овалването отделни купички според предпочитанията си – с брашно от рожков, с какао, с кокосови стърготини, със смлени орехи или сусам.
  • Загребва се по малко с ръце и се оформят топчета с големина на бонбон. Всяко топче се овалва в избраната съставка и се поставя в хартиена кошничка. Ако нямате кошнички за бонбони, използвайте такива за мъфини или просто хартия за печене.Сурови бонбони
  • Бонбоните се съхраняват в хладилник в затворена кутия.Сурови бонбони

Ако рецептата за сурови бонбони ви харесва, вижте и нашите домашни многозърнести блокчета.

Последвайте ни във Facebook и в Instagram, за да виждате и следващите ни рецепти и публикации.

Абонирайте се за нашия бюлетин:

С попълването на тази форма потвърждавам желанието си да получавам рецепти, публикации, авторско и промоционално съдържание от The Little Chef.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*