Тази торта я знам от един колега. Да, мъж. Всъщност тогава беше по-скоро момче и ползваше рецептата за сваляне на мадами. Днес вече е щастливо женен – сигурна съм, че е благодарение на тортата 😊
Рецептата по-долу е с готови блатове, тъй като, както казах – знам я от мъж. Но ако имате повече време, разбира се, най-хубаво е да приготвите домашни какаови блатове. Например като блатовете от ето тази рецепта за шоколадова торта.
Начин на приготвяне
- Маскарпонето и течният шоколад се смесват в голяма купа и се разбиват с миксер до хомогенен крем.
- В поднос се поставя първият блат и обилно се намазва с крема. Отгоре се поставя втория блат и отново крем, после третият. Отгоре и стените се намазват обилно с останалия крем и се заглажда добре с шпатула или нож.
- Ореховите ядки леко се запичат във фурната, така че да станат по-ароматни. Може да ги начупите на малки парченца или да ги оставите на половинки в зависимост от желаната декорация.
- Тортата се поръсва с ядките и се оставя в хладилника да престои една нощ. Това гарантира, че блатовете ще поемат влага от крема и ще омекнат.
Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате първи нови рецепти, любопитни публикации и информация за игри и промоции:
Ако искате да виждате и следващите ни публикации и рецепти, последвайте ни във Facebook и в Instagram.
Стана, но само сиропирах малко блатовете…
Идея – сиропирайте “пържени филийки”…