Торта с течен шоколад и маскарпоне

Лесна торта с маскарпоне и течен шоколад

Тази торта я знам от един колега. Да, мъж. Всъщност тогава беше по-скоро момче и ползваше рецептата за сваляне на мадами. Днес вече е щастливо женен – сигурна съм, че е благодарение на тортата 😊

Рецептата по-долу е с готови блатове, тъй като, както казах – знам я от мъж. Но ако имате повече време, разбира се, най-хубаво е да приготвите домашни какаови блатове. Например като блатовете от ето тази рецепта за шоколадова торта.

Съставки

  • 3 бр. какаови блата за торта

  • 500 гр маскарпоне

  • 400 гр течен шоколад

  • 100 гр орехи

Начин на приготвяне

  • Маскарпонето и течният шоколад се смесват в голяма купа и се разбиват с миксер до хомогенен крем.
  • В поднос се поставя първият блат и обилно се намазва с крема. Отгоре се поставя втория блат и отново крем, после третият. Отгоре и стените се намазват обилно с останалия крем и се заглажда добре с шпатула или нож.
  • Ореховите ядки леко се запичат във фурната, така че да станат по-ароматни. Може да ги начупите на малки парченца или да ги оставите на половинки в зависимост от желаната декорация.
  • Тортата се поръсва с ядките и се оставя в хладилника да престои една нощ. Това гарантира, че блатовете ще поемат влага от крема и ще омекнат.

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате първи нови рецепти, любопитни публикации и информация за игри и промоции:

С попълването на тази форма потвърждавам желанието си да получавам рецепти, публикации, авторско и промоционално съдържание от The Little Chef.

Ако искате да виждате и следващите ни публикации и рецепти, последвайте ни във Facebook и в Instagram.

Абонирайте се за нашия бюлетин:

С попълването на тази форма потвърждавам желанието си да получавам рецепти, публикации, авторско и промоционално съдържание от The Little Chef.

Един коментар

  1. Светослав Манчев

    Стана, но само сиропирах малко блатовете…

    Идея – сиропирайте “пържени филийки”…

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*