Ако обичате брауни и обичате чийзкейк, ето нещо, което ги обединява брилянтно.
Съставки ЗА ТАВИЧКА 25 Х 15 СМ
- За брауни сместа
2 яйца
140 гр захар
100 гр тъмен шоколад
125 гр масло
130 гр брашно
20 гр какао
няколко капки ванилия
щипка сол
- За чийзкейк сместа
2 яйца
100 гр захар
250 гр крема сирене
2 с.л. брашно (без връх)
ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ СМЕСТА
Шоколадът се начупва на малки парчета, маслото се нарязва на кубчета и заедно се разтапят на котлона но водна баня или в микровълнова. Сместа се оставя настрани леко да се охлади.
Яйцата (на стайна температура) се разбиват със захарта. Към тях се прибавят разтопения шоколад и маслото, както и ванилията и се разбива отново.
В купа се смесват брашното, какаото и солта и на части се прибавят към яйчено-шоколадовата смес, като се разбърква до хомогенна смес (с миксер или с шпатула).
Фурната се загрява на 180 градуса с вентилатор. Дълбока тавичка с размери 25 х 15 см се застила с хартия за печене, така че да се покрият дъното и стените.
Брауни сместа се изсипва в тавичката и се разстила хубаво.
ПРИГОТВЯНЕ НА ЧИЙЗКЕЙК СМЕСТА
Яйцата се разбиват със захарта. Към тях се прибавят крема сиренето и брашното отново се разбива до хомогенен крем.
Чийзкейк сместа се изсипва върху брауни сместа, разстила се и с помощта на вилица се правят въртеливи движения, така че черната и бялата част да се миксират и да се получат шарки на повърхността.
Нашето чийзкейк брауни се пече в загрятата фурна 30-35 минути. Готовото брауни има хубава коричка отгоре, но в центъра си остава леко сочно и еластично, а не напълно изпечено като кекс. Сладкишът се изважда и се оставя да се охлади напълно, преди да се разреже.
Вижте и нашата рецепта за Брауни с карамел.
Ако искате да виждате и следващите ни рецепти и публикации, последвайте ни във Facebook и в Instagram.