чийзкейк брауни

Чийзкейк брауни

Ако обичате брауни и обичате чийзкейк, ето нещо, което ги обединява брилянтно.

Съставки ЗА ТАВИЧКА 25 Х 15 СМ

  • За брауни сместа
  • 2 яйца

  • 140 гр захар

  • 100 гр тъмен шоколад

  • 125 гр масло

  • 130 гр брашно

  • 20 гр какао

  • няколко капки ванилия

  • щипка сол

  • За чийзкейк сместа
  • 2 яйца

  • 100 гр захар

  • 250 гр крема сирене

  • 2 с.л. брашно (без връх)

ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ СМЕСТА

Шоколадът се начупва на малки парчета, маслото се нарязва на кубчета и заедно се разтапят на котлона но водна баня или в микровълнова. Сместа се оставя настрани леко да се охлади.

Яйцата (на стайна температура) се разбиват със захарта. Към тях се прибавят разтопения шоколад и маслото, както и ванилията и се разбива отново.

В купа се смесват брашното, какаото и солта и на части се прибавят към яйчено-шоколадовата смес, като се разбърква до хомогенна смес (с миксер или с шпатула).

Фурната се загрява на 180 градуса с вентилатор. Дълбока тавичка с размери 25 х 15 см се застила с хартия за печене, така че да се покрият дъното и стените.

Брауни сместа се изсипва в тавичката и се разстила хубаво.

ПРИГОТВЯНЕ НА ЧИЙЗКЕЙК СМЕСТА

Яйцата се разбиват със захарта. Към тях се прибавят крема сиренето и брашното отново се разбива до хомогенен крем.

Чийзкейк сместа се изсипва върху брауни сместа, разстила се и с помощта на вилица се правят въртеливи движения, така че черната и бялата част да се миксират и да се получат шарки на повърхността.

Нашето чийзкейк брауни се пече в загрятата фурна 30-35 минути. Готовото брауни има хубава коричка отгоре, но в центъра си остава леко сочно и еластично, а не напълно изпечено като кекс. Сладкишът се изважда и се оставя да се охлади напълно, преди да се разреже.

Вижте и нашата рецепта за Брауни с карамел.

Ако искате да виждате и следващите ни рецепти и публикации, последвайте ни във Facebook и в Instagram.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*