Това е сред любимите рецепти за паста на Кари. “Откраднахме” си идеята от един ресторант в Монако, където обядвахме преди време.
Необходими продукти за 4 порции
1 пакет пене ригате (500 гр)
1/2 глава лук
2-3 скиридки чесън
1 средно голяма тиквичка
Шепа кедрови ядки
Шепа маслини каламата
100 гр песто (как да приготвитедомашно песто вижте тук)
50 гр масло
Зехтин
Сол
Черен пипер
По желание: Пармезан
Приготвяне
В дълбока тенджера се поставя да заври вода, прибавя се и щипка сол. Щаом водата заври, в нея се изсипва пастата и ври до готовност.
Лукът и чесънът се почистват и нарязват на ситно. Тиквичката се нарязва на кубчета.
Маслините се обезкостяват и се нарязват на половинки.
В дълбок тиган на котлона се загряват зехтинът и маслото. Добавя се сол и се изсипват лукът и чесънът да се задушат. Към тях се прибавя тиквичката и се задушава до омекване.
Пробавят се маслините, кедровите ядки и пестото, разбърква се добре и се сваля от котлона.
През това време пастата трябва да е сварена. Спазвайте инструкциите на опаковката според избрания вид паста, за да не се окаже преварена. Обикновено се приготвя леко жилава, ал-денте. Изцежда се добре от водата и се прибавя към готовия сос в тигана. Разбърква се добре.
При сервиране се поръсва с черен пипер и настърган пармезан.