Съставки за 3 порции
3 бр. пилешки гърди
2 топки моцарела от 125 гр
1 скилидка чесън
1 ч.л. червен пипер
2-3 с.л. зехтин
20 гр масло
Сол
Черен пипер
За гарниране: розови или чери домати; пресен босилек; песто; балсамов оцет
Детайли
3 порции
40 минути
Лесно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Чесънът се почиства, смачква и накълцва на ситно. Към него се прибавят червеният пипер, сол на вкус и малко смлян черен пипер.
Пилешките гърди се измиват, подсушават и се овалват в сместа от подправки.
Фурната се загрява на 200 градуса.

В средно дълбок тиган се загряват зехтинът и маслото. Когато мазнината се сгорещи, добавят се пилешките гърди и се готвят до златисто от всяка страна. Отнема около 3-5 минути на страна, в зависимост от дебелината на парчето месо.
Пилешките гърди се прехвърлят в подмазана тавичка и се поставят в загрятата фурна за около 20 минути.
През това време моцарелата се реже на филийки. Пилешкото се изважда, моцарелата се реди отгоре и отново се запича за още 3 минути, колкото да се разтопи.
Готовото месо се сервира топло, гарнирано с чери или розови домати, пресен босилек, песто. Може да се напръска и с няколко капки балсамов оцет.
Ако искате да виждате и следващите ни рецепти и публикации, последвайте ни във Facebook и в Instagram.