рула от тиквички с крема сирене

Руло от тиквички с крема сирене

След рецептата за хляб с тиквички ето още нещо много вкусно и изключително лесно: руло от тиквички с копър, кашкавал и крема сирене.

ПРОДУКТИ

3 яйца

2-3 големи тиквички

100 гр кашкавал

3-4 с.л. брашно

1/2 пакетче бакпулвер

3-4 с.л. кисело мляко или заквасена сметана

1/2 връзка пресен копър

сол

черен пипер

За плънката:

Вариант 1: 150 гр крема сирене; 50 гр шунка; шепа маслини без костилка

Вариант 2: Сирене котидж; щипка кимион

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Настържете тиквичките и ги посолете добре, след което ги оставете за 15-ина минути в голяма цедка или гевгир, за са се отцедят от излишната влага. След като са постояли така, изплакнете ги от остатъчната сол и ги изцедете добре, притискайки с ръка.

Включете фурната да загрее на 180 градуса с вентилатор.

Разбийте яйцата с телена бъркалка. Кашкавала настържете на едро ренде, а копъра нарежете на ситно.

Смесете отцедените тиквички, яйцата, кашкавала, киселото мляко (заквасената сметана). Добавете баршното и бакпулвера и разбъркайте хубаво. Добавете копъра и малко прясно смлян черен пипер. Ако не сте измили тиквичките от солта, не добавяйте допълнително сол. Ако са били изплакнати, добавете сол на вкус.

Голямата тава на фурната застелете с хартия за печене. Изсипете сместа и разстелете равномерно на тънък блат. Печете около 30-40 мин. до зачервяване. После извадете, оставете за кратко да поизстине и внимателно обърнете блата върху кухненска кърпа. Оставете да се охлади напълно.

Блата намажете обилно с крема сирене. Отгоре поръсете с нарязани на дребно маслини и/или накълцана на дребно шунка. Завива се на стегнато руло и се оставя в хладилника за час-два (ако има кой да го чака).

Ако искате да виждате и следващите ни рецепти и публикации, последвайте The Little Chef във Facebook и в Instagram.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*