Капрезе с бурата

Капрезе с бурата

Името на италианското сирене бурата идва от думата burro (масло). И как не – топи се в устата!

Прави се от краве или биволска моцарела и сметана, като според някои източници измислянето на този вид сирене е произлязло от желанието максимално да се използват остатъците от приготвянето на моцарела.

Представеното по-долу описание е силно казано “рецепта”. Но резултатът е слабо казано у-ни-ка-лен! Любимата ми салата това лято!

Съставки ЗА ЕДНА ПОРЦИЯ

  • 1 топка сирене бурата (125 гр)

  • 1 сочен розов домат, по възможност с по-кръгла форма

  • Листа пресен босилек

  • Сол, черен пипер

  • Зехтин

  • По желание: Къшей топъл домашен хляб, песто

Начин на приготвяне

  • Доматът се обелва и се нарязва на дебели шайби.
  • В дълбока чиния се нареждат шайбите домат, в средата се поставя цялата топка бурата и се поръсва с цели листа босилек.
  • Овкусява се със зехтин, сол, прясно смлян черен пипер. По желание може да се добави и песто, както и малко кедрови ядки.
  • Сервира се с вкусен пресен хляб и може да пропуснем основното 🙂

Абонирайте се за нашия бюлетин:

С попълването на тази форма потвърждавам желанието си да получавам рецепти, публикации, авторско и промоционално съдържание от The Little Chef.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*