От време на време в магазина до нас има рибно рагу от сьомга. Това са глави, опашки и гръбнак, останал от филетирането на рибата. Отлична съставка за рибена супа! Освен че по костите има доста останало месо, бульонът при варенето на глави, опашки и кости става с доста наситен аромат и вкус.
Съставки
500-600 гр рагу от сьомга
2 средно големи картофа
1 морков
1 зелена чушка
1/2 глава лук
1-2 стръка целина
Сух девисил
Копър (сух или пресен)
Пресен магданоз
Сол
Черен пипер
1.5 л. вода
Водата се поставя на котлона в дълбока тенджера да заври. Добавя се малко сол.
Рибното рагу се измива добре и се поставя във врящата вода (ако гръбнакът е прекалено дълъг, начупете на части, за да се събере). Вари се около 15 мин., докато месото на рибата се отделя лесно от костите.
Докато рибата ври, подготвяме зеленчуците. Морковът и картофите се нарязват на малки кубчета. Лукът се наситнява. Целината и чушката се нарязват на много дребно.
Рибното рагу се изважда в чиния и се оставя да изстине. Бульонът от варенето се прецежда хубаво и отново се връща в тенджерата на котлона.
Зеленчуците се изсипват в рибния бульон и се варят на котлона около 15-20 мин, докато омекнат напълно.
През това време от рибното рагу се отделя месото, като се почиства добре от кости и кожа, накъсва се на парчета. Към финала на варенето на зеленчуците месото от сьомгата се връща обратно в тенджерата, добавят се още наситнен магданоз и копър, както и сух девисил.
Супата се сервира с резен лимон и препечен хляб.

Ако обичате рибена супа, със сигурност ще харесата и Италианската супа Чиопино с морски дарове.
Последвайте ни във Facebook и в Instagram, за да виждате и следващите ни рецепти и публикации.