ябълков хляб

Ябълков хляб

Наричам го ябълков хляб, а не ябълков кекс, тъй като консистенцията на сместа е по-гъста от кексова, а самият сладкиш става по-плътен и еластичен, а не въздушен като кекс. Стана много вкусен и не толкова сладък, подходящ както за закуска, така и за следобедно прихапване.

Съставки за форма с размери 10 х 24 см.

  • 2 яйца

  • 40 гр кафява захар

  • 30 гр разтопено масло

  • 1/2 ч.ч. прясно мляко

  • 1 ч.ч. брашно

  • 1 пакетче бакпулвер

  • 1/2 ч.л. канела

  • 2 средно големи сладки ябълки

Начин на приготвяне

  • Яйцата се разбиват със захарта.
  • Добавят се разтопеното масло и прясното мляко и се разбива отново за кратко.
  • Брашното се пресява с бакпулвера и канелата и се добавя към сместа на части, като се разбива до хомогенност. Ще се получи смес, по-гъста от кексова.
  • Фурната се включва на 180 градуса с вентилатор.
  • Ябълките се обелват и почистват от семките. Настъргват се на едро ренде и се прибавят към сместа, разбърква се добре.
  • Форма за печене се застила с хартия за печене и сместа се изсипва вътре. Посочените съставки са отлични за правоъгълна форма с размери 10 х 20-24 см.ябълков хляб
  • Ябълковият хляб се пече в загрятата фурна, докато добие приятна златиста коричка, а при забождане на клечка излиза суха (около 40-45 мин.).
  • Оставя се да се охлади. Съхранява се в кутия на стайна температура. Може да се поръси с пудра захар с малко канела и да се гарнира със заквасена сметана.
  • ябълков хляб
  • ябълков хляб
  • ябълков хляб

Надникнете и в нашата пецепта за Бананов хляб.

Ако искате да виждате и следващите ни рецепти и публикации, последвайте ни във Facebook и в Instagram.

Абонирайте се за нашия бюлетин:

С попълването на тази форма потвърждавам желанието си да получавам рецепти, публикации, авторско и промоционално съдържание от The Little Chef.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*